Wij en ons milieu

#PROFFS! We werken klimaatbewust en voeren veel concrete ecologische maatregelen uit.

#PROFFS - Dit kernwoord doordringt alles wat we doen, niet in de laatste plaats onze activiteiten om een volledig circulair bedrijf te worden. Milieu- en klimaatbescherming spelen hierbij een belangrijke rol, omdat we de beschikbare hulpbronnen op verantwoorde wijze gebruiken. Als bedrijf willen we actief de toekomst vormgeven en duurzame ontwikkeling bevorderen. Daarom is ecologisch, verstandig en klimaatbewust ondernemen echt belangrijk voor ons. Een belangrijke indicator voor een ecologische economie is hoe we de uitstoot die we veroorzaken, beheren.

Vermijd en verminder CO₂-uitstoot

We kiezen veel van onze wegen zo dat onze economische activiteiten zo min mogelijk invloed hebben op het milieu en het klimaat. Vanuit diepe overtuiging hebben we de afgelopen jaren dan ook uitgebreide ecologische maatregelen genomen. We blijven met volle kracht werken om te voorkomen dat uitstoot van broeikasgassen in de eerste plaats ontstaat en om onvermijdelijke CO₂-uitstoot zoveel mogelijk te verminderen.

Wat doen we dan, concreet?

 • We dekken 100% van ons energieverbruik met groene stroom.
 • Ons verwarmingssysteem is speciaal gekozen met het oog op het energieverbruik; we verwarmen geen enkele ruimte met directe elektriciteit.
 • Ons logistieke centrum in Landvetter, dat voldoet aan de hoogste energie-eisen, wordt voor 98% verwarmd door de afvoerwarmte in de andere delen van het gebouw. Al onze opslag- en ruimtes zijn uitgerust met LED-verlichting, wat ons een betere verlichting geeft en tegelijkertijd tot 85% energie bespaart in vergelijking met alternatieve lichtbronnen.
 • We gebruiken momenteel voor meer dan 95% van onze verpakkingen plasticvrij en milieuvriendelijk materiaal.
 • Onze verpakkingen kunnen worden hergebruikt voor verzendingen en retouren of gerecycled worden. We zijn natuurlijk lid van het verpakkingsinzamelingsprogramma van het bedrijfsleven.
 • Onze pakketten worden op een klimaatvriendelijke manier verzonden, waarbij de meeste langeafstandstransporten plaatsvinden met elektriciteit of met het hernieuwbare brandstof HVO100. De 'last mile' wordt afgelegd door meerdere expediteurs met elektrische voertuigen. De verandering gaat snel en steeds meer transporteurs kunnen opscheppen over volledig emissievrije leveringen.
 • Ons retourpercentage ligt slechts rond de twee procent. We controleren en repareren geretourneerde producten waar mogelijk en recyclen er veel van.
 • Onze partner Returhuset verwerkt de goederen die we zelf niet repareren. Ze classificeren de producten, repareren indien nodig en verkopen ze door zodat ze een nieuw leven krijgen. Waar recycling niet mogelijk is, recyclen ze het materiaal op de best mogelijke manier.
 • We investeren continu in een groeiend assortiment gebruikte producten, die we Refurbished en Pre-owned noemen.
 • Teknikproffset heeft een voortdurend groeiende vloot elektrische auto's en onze collega's hebben toegang tot het grootste laadnetwerk van Europa, evenals tot onze eigen snellaadstations op het hoofdkantoor van het bedrijf.
 • Door afvalscheiding recyclen we verbruiksmaterialen. Voor het materiaal dat ter plaatse niet gesorteerd kan worden, wordt het direct naar recycling gestuurd.
 • Bij Teknikproffset bieden we hoogwaardig eten aan vanuit ons eigen café, wat leidt tot besparingen in onnodige personenvervoer.
 • We evalueren ons milieubeleid voortdurend en werken samen met onze leveranciers en expediteurs om onze milieu-impact te minimaliseren.